...

 

Már ők is minket bíznak meg a fészkük építésével, felújításával

 

Lakásfelújítás családi ház felújítás. Ön csak élvezze a felújított otthona, lakása szépségét és hagyja ránk a koszos munkát!

Főoldal » 2016 » Március » 5 » A kétszer elkészített teraszburkolat esete…
9:02 AM
A kétszer elkészített teraszburkolat esete…

A kétszer elkészített teraszburkolat esete…

 
 

terasz burkolat

Több esetben keresik fel szaktanácsadónkat terasztulajdonosok, hogy még nemrég készült el a gyönyörű teraszburkolatuk, de már kopognak a járólapok. Elkeserítő a tény, de a terasztulajdonosok 67,5%-a gyakran találkozik ilyen és ehhez hasonló problémákkal.
Éppen ezért az üzletben a megfelelő segédanyag után keresgélve, ha azt olvassa valamelyik ragasztó zsákján, hogy a ragasztó fagyálló, flexibilis, az még sajnos nem elég a választáshoz – főleg, ha nem 1-2 évre szeretne teraszburkolatot csináltatni.
Kellőképpen járjon utána annak, hogy a kiválasztott anyag termék tényleg megfelelő lesz-e, és tényleg hosszú időn keresztül bírja-e majd a teraszon jelentkező terheléseket.


Kíváncsi a 6 leggyakoribb okra, ami miatt kopoghatnak az Ön teraszán is a járólapjai?

A 6 leggyakoribb ok, ami miatt a teraszon kopognak a járólapok:

1. Az első ok, hogy a már bebőrösödött ragasztóra rakják rá a burkolólapot, így a ragasztó csak tapadóerejének töredékével, vagy egyáltalán nem rögzíti a burkolatot.
A bőrösödés azt jelenti, hogy a ragasztó felületén a száradás miatt egy hártyaszerű réteg keletkezett, amely meggátolja a tapadást. A ragasztó puha, újjal könnyedén benyomható, de a kialakult bőrréteg miatt nem tapad, és ha ujjpróbát végez, akkor azt tapasztalja, hogy az ujját nem „keni” össze a ragasztó. Ha azonban belenyúlunk a ragasztóágyba, és ragasztós marad az ujjunk, akkor még nem következett be a bőrösödés.

2. A következő 2 ok, ami a járólapok kopogását eredményezi, hogy vagy csak egy-két ragasztópogácsát raknak a burkolólap hátoldalára, vagy nincs üregmentes ágyazat kialakítva. Ennek következtében az ágyazat hibája miatt víz gyűlhet össze a burkolólap alatt/mögött. Mit is jelentenek ezek? Az üregmentes ragasztás azt jelenti pontosan, hogy a burkolólap alatt a ragasztóágy teljes felületen összefüggő, nincsenek benne üregek, melyekben összegyűlhet a víz.

3. Ha nincs megfelelő dilatáció kialakítva, akkor egy idő után (és sajnos nem túl hosszú idő után) a burkolat befeszül, felpúposodik.
A megfelelő dilatációs kialakítás alatt azt értjük, hogy biztosítva van a burkolat hőmérsékletváltozás hatására bekövetkező, akadálytalan mozgási lehetősége. Vannak alapvető dilatációs előírások, javaslatok, melyet be kell tartani annak érdekében, hogy a burkolat ne károsodjon. A teljesség igénye nélkül a legáltalánosabbak:

 • Dilatációs hézagot kell kialakítani minden csatlakozó szerkezetnél (ilyen csatlakozó szerkezet a fal, korlátoszlop, pillér…stb.)
 • Beltérben a dilatációs mezők javasolt méretei (vagyis amit a nappaliban, fürdőszobában, konyhában érdemes betartani)

  • aljzatokon 25 -30 m²
  • oldalfalakon 10-15 m²
  • Kültéri dilatációs mezők javasolt méretei (terasz, kültéri burkolat…stb.)

   4. Az is sajnos a járólapok kopogását eredményezheti, ha azt akarjuk, hogy nagyon gyorsan, sietve, a szükséges várakozási időket figyelmen kívül hagyva készüljön el a teraszunk. Annyira gyorsan, hogy (nem kellően érlelt), friss betonra kerül rá a burkolat.
   Mit jelent az érlelt beton, és mennyit kell várni a burkolat fektetéséig? Kellően érleltnek akkor nevezzük a betont, amikor a kötési és szilárdulási folyamatok már lezajlottak. (ez normál portlandcement esetén min. 28 nap). A száradási és zsugorodási folyamatok véget értek. (2 CM% alatti a nedvességtartalma. – természetesen ezt nem Önnek, hanem a kivitelezőnek kell tudnia mérni, de ha úgy dönt, hogy mégis fontos lehet, akkor bármelyik szakember meg tudja mérni Önnek az aljzat nedvességtartalmát.Jó közelítésnek egy ökölszabály: esztrich esetén 5 cm vastagságig 1 hét/cm, és minden az 5 cm vastagság feletti cm esetén további 2 hét/cm. Vagyis egy 8 cm vastag esztrich esetében 5 cm x 1 hét + 3 cm x 2 hét =11 hét!)

   5. Ha nincs a burkolat alatt vízszigetelés= nagy a veszélye, hogy előbb-utóbb kopogni fognak a járólapok.

   6. A járólapok kopogását és felválását okozhatja az is, ha a terasz szélén lévő,bádogos szerkezetre, az úgynevezett vízcseppentő elemre helytelen módon burkolnak. Ez a fémlemez igen jelentős hőmozgásának következményeiből adódik.
   Bádogos szerkezet alatt értendő minden olyan szerkezet, melyet bádogos szakember készít, és épít be. (Pl. vízcseppentő elem, falszegély, stb.) Ezek anyaga jellemzően horgany-, horganyzott acél-, illetve rézlemez. A burkolat csatlakozásának helytelen kialakítása miatt nem csak a lapok felválása fenyeget, hanem az úgynevezett „galvanikus-korrózió” is.


   • aljzatokon 15-20 m²

   • homlokzatokon 5-10 m²

   • Legnagyobb oldalhossz 8 m

   • az oldalak aránya lehetőleg 1:1 maximum 1:2 legyen

   • minden anyagváltásnál dilatálni kell (például, amikor a kerámia burkolat találkozik a műkőszegéllyel)

   • minden síkváltásnál dilatálni kell (amikor a padló és a fal találkozik)
  • http://www.mapei.com/hu-hu/
 • Magyar csodavakolat
 •  
Csatolmányok: Kiskép 1
Kategória: Burkolás | Megtekintések száma: 1362 | Hozzáadta:: acspal | Címkék (kulcsszavak): burkolás, diletáció, járolapozás, terasz burkolat, csemperagasztó
Összes hozzászólás: 0
avatar
 
A bontástól az utolsó ecsetvonásig!
Információ Tanács Adás
Hétvégén is 07 -20 ig
Budapest Pest Fejér-megye Megbeszélés alapján országosan
06-30-1794-069
Csepel-sziget települései
Ráckeve
A küldő neve *:
A küldő e-mailcíme *:
Telefonszám *:
Tárgy:
Üzenet *:
Kép:

Árajánlat kérés építőipari munkákra a második legjobb szakemberektől! / Családi házak építése bontása, kőműves munkák lakásfelújítás, burkolás, szobafestés, menyibe kerül gipszkarton szerelés, hőszigetelés / Ráckeve, Kiskunlacháza , Tököl , Szigetcsép , Szigetszentmárton , XV. XV. XVI. XX. XXI. XXII. ker / Óbuda, kőműves burkolót keresek Újpest, Ferencváros, lakásfelújítás Kőbánya, keresek a második legjobb szakember Lágymányos, burkolók kőművesek, gipszkarton szerelők, Angyalföld, Zugló, Rákospalota, kőművesek Rákoskeresztúr kerítés festés bontás építés, XVII. XVIII. kerület XIX. Pestlőrinc, Kispest, Pesterzsébet. Soroksár, Csepel. / Szigetújfalú kőműves Szigethalom , ház hőszigetelés Szigetszentmiklós, Halásztelek ,kőműves Dömsöd, Majosháza , Lórév Makád Taksony , Dunavarsány, Tas , Budapest lakásfelújítás hőszigetelés kőműves Csepel Soroksár, Kispest ,Erzsébet gipszkarton válaszfal IX burkolot keresek. X. XI. XIII. XIV. XV. XV gipszkarton szerelőt keresek. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. / / Óbuda festő, Újpest, Ferencváros, szobafestő szakemberek Dunaharaszti szobafestőt keresek Budaörs Törökbálint keresek Diósd Érd Bugyi Szigetbecse szobafestő Alsonémedi, Budapest lakásátalakítás családi ház Áporka szóbafestő Délegyháza, hőszigetelés burkoló Budapest II. XII. III. kerület Pest , Buda, IV. IX. X. XI. XIII. XIV. ker Adony Ercsi, kőműves Dabas, dél Pest, Gárdony kőműves Velence Agárd kerítés építse a második legjobb szakember Ráckeve

Családi ház építés felújítás átalakításLakásátalakítás lakásrenoválás lakás átépítés Budapest.

A honlap tartalmának másolása csak a tulajdonos írásbeli beleegyezésével lehetséges. Minden jog fenntartva! Budapest I. kerület Várkerület: Gellérthegy , Krisztinaváros , Tabán , Vár (Budapesti vár), Víziváros Budapest

takarítás otthon

II. kerület: kőműves iparosok Adyliget, Budakeszierdő , Budaliget, Csatárka, Erzsébetliget, Erzsébettelek, Felhévíz, Gercse, Hársakalja, Hárshegy, Hűvösvölgy, Kővár, Kurucles, Lipótmező, Máriaremete, Nyék, Országút, Pálvölgy, Pasarét, Pesthidegkút-Ófalu, Petneházyrét, Remetekertváros, Rézmál, Rózsadomb, Szemlőhegy, Széphalom, Szépilona, Szépvölgy, Törökvész, Újlak , Vérhalom, Víziváros , Zöldmál Budapest III. kerület Óbuda-Békásmegyer:Aquincum, Aranyhegy, Békásmegyer, Csillaghegy, Csúcshegy, Filatorigát, Hármashatárhegy, Kaszásdűlő, Mátyáshegy, Mocsárosdűlő, Óbuda, Óbudaisziget, Remetehegy, Rómaifürdő, Solymárvölgy, Táborhegy, Testvérhegy, Törökkő, Újlak , Ürömhegy falazás vakolás. Válaszfalazás falazás. Kőművesmunkák és tetőtér beépítés. Aljzatbetonozás járdabetonozás. Budapest IV. kerület Újpest: Takarítás ablaktisztítás Istvántelek, Káposztásmegyer, Megyer, Népsziget , Székesdűlő, Újpest Budapesti szobafestő, mázoló tapétázó Budapest V. kerület Belváros-Lipótváros:Belváros, Lipótváros Budapest VI. kerület Terézváros - városrész:Terézváros Lakásfelújítás szobafestő Budapest VII. kerület Erzsébetváros:Erzsébetváros, Istvánmező Budapest VIII. kerület Józsefváros:Istvánmező , Józsefváros, Kerepesdűlő, Tisztviselőtelep

épület felújítás, lakás átépítés, lakás komfortosítás, lakás renoválás, lakás-felújítás, lakásfelújítás, lakásfelújítás a belvárosban, lakásfelújítás árak, lakásfelújítás Buda, lakásfelújítás Budapest, lakásfelújítás gyors munka, lakásfelújítás mester, lakásfelújítás olcsón, lakásfelújítás Pest, lakásfelújítás vidék 

Budapest IX. kerület Ferencváros:Ferencváros, építőipari vállalkozók Gubacsidűlő, József Attila-lakótelep Budapest X. kerület Kőbánya: lakásfelújítás Felsőrákos, Gyárdűlő, Keresztúridűlő, Kőbánya-Kertváros, Kúttó, Laposdűlő, Ligettelek, Népliget, Óhegy, Téglagyárdűlő, Újhegy Lakásfelújítás Budapest kőműves burkolás burkoló gipszkarton szerelő szobafestő családi ház építés. Budapest XI. kerület Újbuda: Albertfalva takarításs ablakpucolás, Dobogó, Gazdagrét, Gellérthegy , Hosszúrét, Kamaraerdő, Kelenföld, Kelenvölgy, Kőérberek, Lágymányos, Madárhegy, Őrmező, Örsöd, Péterhegy, Pösingermajor, Sasad, Sashegy , Spanyolrét, Szentimreváros, Tabán Lakásfelújítás, lakásbővítés, lakásátalakítás. Szobafestés szobafestő munka, festő szakember. Építés, kőműves festés ács, tetőfedő. Építkezés és tisztasági festés. Kémény építés, kerítés építés és javítás Mázolás tapétázás. Fa műanyag Ajtók és ablakok beépítése, iroda felújítás, Nyílászárók cseréje, homlokzati hőszigetelés. Budapest XII. kerület Hegyvidék: Budakeszierdő , Csillebérc, Farkasrét, Farkasvölgy, Istenhegy, Jánoshegy, Kissvábhegy, Krisztinaváros , Kútvölgy, Magasút, Mártonhegy, Németvölgy, Orbánhegy, Sashegy , Svábhegy, Széchenyihegy, Virányos, Zugliget Budapest XIII. kerület:Angyalföld, Margitsziget, Népsziget , Újlipótváros, Vizafogó Budapest XIV. kerület Zugló: Alsórákos, Herminamező, Istvánmező, Kiszugló, Nagyzugló, Rákosfalva, Törökőr, Városliget Vízóra aknaépítés festő vállalkozó. Családiház-építés és házépítések, felújítások. Budapest XV. kerület:Pestújhely, Rákospalota, Újpalota Budapesti szobafestő, mázoló tapétázó Budapest XVI. kerület: Árpádföld, Cinkota, Mátyásföld, Rákosszentmihály, Sashalom Dryvit hőszigetelés és utólagos hőszigetelés. Tetőfedés Tetőfelújítás. Budapest XVII. kerület Rákosmente:Akadémiaújtelep, Madárdomb, Rákoscsaba, Rákoscsaba-Újtelep, Rákoshegy, Rákoskeresztúr, Rákoskert, Rákosliget, Régiakadémiatelep Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre: Alacskai úti lakótelep, Almáskert, Bélatelep, Belsőmajor, Bókaytelep, Erdőskert, Erzsébettelep, Ferihegy, Ganzkertváros, Ganztelep, Gloriett-telep, Halmierdő, Havanna-telep, szobafestő Kossuth Ferenc-telep, Lakatostelep, Liptáktelep, Lónyaytelep, Miklóstelep, Rendessytelep, Szemeretelep, Szent Imre-kertváros, Szent Lőrinc-telep, Újpéteritelep Budapest XIX. kerület Kispest: Kispest, Wekerletelep Budapest XX. kerület Pesterzsébet:Gubacsipuszta, Kossuthfalva, Pacsirtatelep, Pesterzsébet, Pesterzsébet-Szabótelep Vízszigetelés és tetőépítés, tetőtér-beépítés. Fürdőszoba felújítás: Csempézés és padlólapozás. Térkő burkolás és homlokzati felújítások. Budapest XXI. kerület Csepel: Csepel-Belváros, Csepel-Kertváros, Csepel-Ófalu, Csepel-Rózsadomb, Csepel-Szabótelep, Csillagtelep, Erdőalja, Erdősor, Gyártelep, Háros, Királyerdő, Királymajor, Szigetcsúcs Budapest XXII. kerület Takarítás Budafok-Tétény: Baross Gábor-telep, Budafok, Budatétény, Nagytétény Budapesti szobafestő, mázoló tapétázó Budapest XXIII. kerület Soroksár:Millenniumtelep, Soroksár, Soroksár-Újtelep

06-30-1794-069

Copyright MyCorp © 2018