...

 

Már ők is minket bíznak meg a fészkük építésével, felújításával

 

Lakásfelújítás családi ház felújítás. Ön csak élvezze a felújított otthona, lakása szépségét és hagyja ránk a koszos munkát!

Főoldal » 2014 » Január » 5 » Burkolat hibák
10:28 AM
Burkolat hibák

9 burkolatgyilkos hiba, amit Ön is könnyen
elkövethet burkoláskor... 
és a többezer forintot érő megoldás!

Ugye, Ön nem akarja elkövetni ezeket a hibákat
csempézéskor és járólapozáskor?


Mikor lesz hasznos Önnek ez a lista?

 

 

... ha saját maga végzi el otthonában a burkolási és felújítási munkákat;

... ha burkolóra bízza a csempézést és a járólapozást, de szeretné, ha tudná, hogy mire és miért adja ki a pénzét;

... ha szakember végzi a burkolási munkákat, de a csempéket, a járólapokat, a ragasztót, a fugát, az élvédőket, stb. segédanyagokat Önnek kell megvennie;

... vagy ha szakember végzi a teljes burkolást az anyagbeszerzéstől a kivitelezésig és gyanusan olcsó, vagy túl drága árajánlatot kap a munka mértékéhez képest és tudni szeretné a "miért"-et!

 

 

 

 

#1

 

 

A fürdőszobában hiányzik a vízszigetelés
A vízszigetelés kispórolásának következménye

 

 

Vízszigetelés hiányában a szomszédeos helyiségek beáznak
A vízszigetelés hiánya a szomszédos helyiségek beázásához vezet

 


Fürdőszobák burkolásakor sokan kispórolják a vízszigetelést, aminek gyakori következménye, hogy a fürdővel szomszédos helyiségek, vagy az alsó szintek eláznak. Leverni a csempét, rendesen leszigetelni, újracsempézni és újrafesteni sokkal többe kerül!

 

 

 

 

 

 

#2

 

 

 

A csemperagasztó nem megfelelő kiválasztása
A csemperagasztó nem megfelelő kiválasztása

 


Nagyon gyakori hiba, hogy nem megfelelően választják ki a ragasztót a különböző méretű (!) és anyagú (!) burkolólapokhoz. Ennek közvetlen következménye, hogy a burkolat hamar feljön, leesnek a csempék és járólapok, vagy üresen kopog a lap és szétrepedezik a fuga, ...

 

 

 

 

#3

A csempék, járólapok, burkolólapok mennyiségét rosszul választják meg. Ha túl sok vesz, akkor csak feleslegesen a nyakán marad majd. Ha túl kevés lesz a lap, akkor pedig nehézkes és hosszú ideig tarthat a pótlás beszerzése!

 

 

 

 

 

 

#4

A különböző színű és eltérő burkolatokat kombinálva nagyon szép megoldásokat kapunk a fürdőszobában, a konyhában, vagy épp a nappaliban is. DE! Sokan nem figyelnek már arra, hogy a kiválasztott burkolólapok azonos méretűek, pontosabban azonos kaliberűek* legyenek! Ebből fakadóan a fugák vastagsága eltérő lesz és az eredmény is inkább bosszantó lesz, mint szép!

 

 

 

 

 

 

*Kaliber = A burkolólapoknak az egyik legfontosabb tulajdonsága. A csempék és járólapok egy konkrét típuson belül is több gyártósoron készülnek.

Emiatt az azonos típusú burkolólapok között is vannak méretbeli különbségek! Például egy 30x30 cm-es névleges mérettel rendelkező járólapnak a különböző gyártósorokon készült sorozatai lehetnek 29,6x29,6 cm és akár 30,1x30,1 cm méretűek is.

Ezeknek a méretbeli eltéréseknek a jelölésére vezették be a kaliber-számot, amit vásárlásnál érdemes ellenőrizni, hogy azonosak-e, ha több dobozzal vásárol csempét, vagy járólapot!

 

 

 

 

 

 

#5

Sokszor a greslapokhoz* sima, "mezei" csemperagasztót választanak, hogy spóroljanak párszáz forintot, de ez később gorombán visszaüt! A sima ragasztó ugyanis nem tapad megfelelően a greslapokhoz. Az így lerakott padlóburkolat hamarosan elkezd kopogni, majd elválik az aljzattól és fel is jön! Így lehet újból előlről kezdeni az egészet!

 

 

 

 

 

 

Rossz járólap választása a teraszra
Rossz járólapválasztás a teraszra

 

 

 

 

 

*Greslapok = Rendkívül tömör szerkezetű, ezáltal kis vízfelvételű burkolólapok, amik kiválóan alkalmazhatóak kültérre is! Tömör szerkezete miatt ellenáll az időjárási viszontagságoknak és a csapadéknak. A csekély vízfelvételük miatt ezekre mondjuk, hogy fagyálló járólapok.

 

 

 

 

 

#6

A teraszok kialakításakor általában figyelmen kívül hagyják a 2%-os lejtést, amivel a felületet el kell készíteni, hogy az esővíz, az olvadó hó, a csapadék könnyen el tudjon távozni. Ha nincs meg a megfelelő lejtés, akkor a víz megáll a felületen, beszivárog a fugákon keresztül és akár egyetlen tél alatt is elválasztja a lapokat az aljzattól.

 

 

 

 

 

 

#7

 

 

 

Terasz vízszigetelése
A terasz szigetelésének hiánya ide vezet

 


Sokan elhagyják a vízszigetelést* a teraszokon, ezáltal a fugákon és a porózus (klinker, gránitlap, márvány) burkolólapok felületén a sókivirágzások (foltok) jönnek létre. Ez csökkenti az aljzat ellenállását a fagyási és olvadási ciklusokkal szemben, azaz a beton néhány rövid év alatt teljesen tönkremegy.

 

 

 

 

*Miért van szükség a teraszon vízszigetelésre?
A tartósan nedvességnek kitett épületszerkezeteket (mint pl. a terasz és az erkély) szigetelnünk kell a víz ellen ahhoz, hogy megakadályozzuk a burkolat felvállását, és megvédjük a betonszerkezetet.

A nedvesség érkezhet a fentről csapadék - hó, eső - formájában, vagy a felszín alól is(!) a talajpára és talajnedvesség miatt, melyek a talajvíz párolgásából adódnak.

A fugákon apró repedések, ill. az anyagbedolgozás hibáiból apró lyukak keletkeznek. Ezeket szabad szemmel nem is látjuk, de rajtuk keresztül a víz megtalálja az utat a falfelülethez. A kerámia alatti falfelület folyamatosan kapja a nedvességet, így a fal túloldalán, vagy épp az alsó szomszédunk mennyezetén rövid időn belül nemkívánatos vízfolt jelenik meg. Medencék, teraszok, erkélyek, stb. esetében a beton szerkezetei telítődnek nedvességgel, ami a téli időszakban fagyásveszélyessé válik. Hatására a medencék, teraszok, erkélyek kerámia burkolatai elválhatnak a betonszerkezettől. A betonszerkezet átázása miatt a teraszok és az erkélyek alsó felén a vakolat átnedvesedik, majd leválik.

Ezeknek a kijavítása messze meghaladja vízszigetelés költségét.

 

 

 

 

 

 

#8

 

 

 

Csempézési tanácsok
Rossz ragasztóválasztás eredménye

 


Sokan abba a hibába esnek, hogy a párszáz forinttal olcsóbb ár miatt nem a megfelelő rugalmasságú ragasztót választják. Ezért látni gyakran olyat, hogy a burkolat egyszerűen elválik a ragasztótól, a fugán pedig repedések keletkeznek. Ennek az oka, hogy nyáron a nappali tikkasztó hőség és az éjszakai hűvösebb idő ingadozásából eredő hőmozgást az olcsóbb, nem megfelelő rugalmasságú ragasztók nem tudják lekövetni. Az őszi esőzések és a téli olvadások folytán ezeken a repedéseken a víz, könnyedén beszivárog és ez tovább roncsolja a burkolatot. Ezért a teraszhoz érdemes nagy rugalmasságú ragasztót választani elsőre is!

 

 

 

 

#9

Bosszantó hiba, amikor a a sarkokat is normál, egyszerű fugázóval fugázzák ki. Ugyanis minden épület mozog, amit a fugának követnie kell. Sima, normál fuga esetén ez nem történik meg, aminek a következménye, hogy a fuga megreped. Ez főleg beltérben okoz negatív élményt, amikor egy vadonatúj burkolat szélein a fuga végig van repedve. Kültérben ráadásul azon kívül, hogy egy kevésbé esztétikus látvány, a megrepedt fugák beszivárgási lehetőséget biztosítanak a csapadékvíznek a burkolat alá is! Ebből vizsont már komoly károk is származhatnak a későbbiekben. Teraszon jelentheti akár a teljes burkolat cseréjét is! 

 

 

 

 
Megtekintések száma: 3644 | Hozzáadta:: acspal | Címkék (kulcsszavak): burkolat hiba, burkolás, vízszigetelés, aljzatkiegyenlítő, burkoló, fugázó, csemperagasztó
 
A bontástól az utolsó ecsetvonásig!
Információ Tanács Adás
Hétvégén is 07 -20 ig
Budapest Pest Fejér-megye Megbeszélés alapján országosan
06-30-1794-069
Csepel-sziget települései
Ráckeve
A küldő neve *:
A küldő e-mailcíme *:
Telefonszám *:
Tárgy:
Üzenet *:
Kép:

Árajánlat kérés építőipari munkákra a második legjobb szakemberektől! / Családi házak építése bontása, kőműves munkák lakásfelújítás, burkolás, szobafestés, menyibe kerül gipszkarton szerelés, hőszigetelés / Ráckeve, Kiskunlacháza , Tököl , Szigetcsép , Szigetszentmárton , XV. XV. XVI. XX. XXI. XXII. ker / Óbuda, kőműves burkolót keresek Újpest, Ferencváros, lakásfelújítás Kőbánya, keresek a második legjobb szakember Lágymányos, burkolók kőművesek, gipszkarton szerelők, Angyalföld, Zugló, Rákospalota, kőművesek Rákoskeresztúr kerítés festés bontás építés, XVII. XVIII. kerület XIX. Pestlőrinc, Kispest, Pesterzsébet. Soroksár, Csepel. / Szigetújfalú kőműves Szigethalom , ház hőszigetelés Szigetszentmiklós, Halásztelek ,kőműves Dömsöd, Majosháza , Lórév Makád Taksony , Dunavarsány, Tas , Budapest lakásfelújítás hőszigetelés kőműves Csepel Soroksár, Kispest ,Erzsébet gipszkarton válaszfal IX burkolot keresek. X. XI. XIII. XIV. XV. XV gipszkarton szerelőt keresek. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. / / Óbuda festő, Újpest, Ferencváros, szobafestő szakemberek Dunaharaszti szobafestőt keresek Budaörs Törökbálint keresek Diósd Érd Bugyi Szigetbecse szobafestő Alsonémedi, Budapest lakásátalakítás családi ház Áporka szóbafestő Délegyháza, hőszigetelés burkoló Budapest II. XII. III. kerület Pest , Buda, IV. IX. X. XI. XIII. XIV. ker Adony Ercsi, kőműves Dabas, dél Pest, Gárdony kőműves Velence Agárd kerítés építse a második legjobb szakember Ráckeve

Családi ház építés felújítás átalakításLakásátalakítás lakásrenoválás lakás átépítés Budapest.

A honlap tartalmának másolása csak a tulajdonos írásbeli beleegyezésével lehetséges. Minden jog fenntartva! Budapest I. kerület Várkerület: Gellérthegy , Krisztinaváros , Tabán , Vár (Budapesti vár), Víziváros Budapest

takarítás otthon

II. kerület: kőműves iparosok Adyliget, Budakeszierdő , Budaliget, Csatárka, Erzsébetliget, Erzsébettelek, Felhévíz, Gercse, Hársakalja, Hárshegy, Hűvösvölgy, Kővár, Kurucles, Lipótmező, Máriaremete, Nyék, Országút, Pálvölgy, Pasarét, Pesthidegkút-Ófalu, Petneházyrét, Remetekertváros, Rézmál, Rózsadomb, Szemlőhegy, Széphalom, Szépilona, Szépvölgy, Törökvész, Újlak , Vérhalom, Víziváros , Zöldmál Budapest III. kerület Óbuda-Békásmegyer:Aquincum, Aranyhegy, Békásmegyer, Csillaghegy, Csúcshegy, Filatorigát, Hármashatárhegy, Kaszásdűlő, Mátyáshegy, Mocsárosdűlő, Óbuda, Óbudaisziget, Remetehegy, Rómaifürdő, Solymárvölgy, Táborhegy, Testvérhegy, Törökkő, Újlak , Ürömhegy falazás vakolás. Válaszfalazás falazás. Kőművesmunkák és tetőtér beépítés. Aljzatbetonozás járdabetonozás. Budapest IV. kerület Újpest: Takarítás ablaktisztítás Istvántelek, Káposztásmegyer, Megyer, Népsziget , Székesdűlő, Újpest Budapesti szobafestő, mázoló tapétázó Budapest V. kerület Belváros-Lipótváros:Belváros, Lipótváros Budapest VI. kerület Terézváros - városrész:Terézváros Lakásfelújítás szobafestő Budapest VII. kerület Erzsébetváros:Erzsébetváros, Istvánmező Budapest VIII. kerület Józsefváros:Istvánmező , Józsefváros, Kerepesdűlő, Tisztviselőtelep

épület felújítás, lakás átépítés, lakás komfortosítás, lakás renoválás, lakás-felújítás, lakásfelújítás, lakásfelújítás a belvárosban, lakásfelújítás árak, lakásfelújítás Buda, lakásfelújítás Budapest, lakásfelújítás gyors munka, lakásfelújítás mester, lakásfelújítás olcsón, lakásfelújítás Pest, lakásfelújítás vidék 

Budapest IX. kerület Ferencváros:Ferencváros, építőipari vállalkozók Gubacsidűlő, József Attila-lakótelep Budapest X. kerület Kőbánya: lakásfelújítás Felsőrákos, Gyárdűlő, Keresztúridűlő, Kőbánya-Kertváros, Kúttó, Laposdűlő, Ligettelek, Népliget, Óhegy, Téglagyárdűlő, Újhegy Lakásfelújítás Budapest kőműves burkolás burkoló gipszkarton szerelő szobafestő családi ház építés. Budapest XI. kerület Újbuda: Albertfalva takarításs ablakpucolás, Dobogó, Gazdagrét, Gellérthegy , Hosszúrét, Kamaraerdő, Kelenföld, Kelenvölgy, Kőérberek, Lágymányos, Madárhegy, Őrmező, Örsöd, Péterhegy, Pösingermajor, Sasad, Sashegy , Spanyolrét, Szentimreváros, Tabán Lakásfelújítás, lakásbővítés, lakásátalakítás. Szobafestés szobafestő munka, festő szakember. Építés, kőműves festés ács, tetőfedő. Építkezés és tisztasági festés. Kémény építés, kerítés építés és javítás Mázolás tapétázás. Fa műanyag Ajtók és ablakok beépítése, iroda felújítás, Nyílászárók cseréje, homlokzati hőszigetelés. Budapest XII. kerület Hegyvidék: Budakeszierdő , Csillebérc, Farkasrét, Farkasvölgy, Istenhegy, Jánoshegy, Kissvábhegy, Krisztinaváros , Kútvölgy, Magasút, Mártonhegy, Németvölgy, Orbánhegy, Sashegy , Svábhegy, Széchenyihegy, Virányos, Zugliget Budapest XIII. kerület:Angyalföld, Margitsziget, Népsziget , Újlipótváros, Vizafogó Budapest XIV. kerület Zugló: Alsórákos, Herminamező, Istvánmező, Kiszugló, Nagyzugló, Rákosfalva, Törökőr, Városliget Vízóra aknaépítés festő vállalkozó. Családiház-építés és házépítések, felújítások. Budapest XV. kerület:Pestújhely, Rákospalota, Újpalota Budapesti szobafestő, mázoló tapétázó Budapest XVI. kerület: Árpádföld, Cinkota, Mátyásföld, Rákosszentmihály, Sashalom Dryvit hőszigetelés és utólagos hőszigetelés. Tetőfedés Tetőfelújítás. Budapest XVII. kerület Rákosmente:Akadémiaújtelep, Madárdomb, Rákoscsaba, Rákoscsaba-Újtelep, Rákoshegy, Rákoskeresztúr, Rákoskert, Rákosliget, Régiakadémiatelep Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre: Alacskai úti lakótelep, Almáskert, Bélatelep, Belsőmajor, Bókaytelep, Erdőskert, Erzsébettelep, Ferihegy, Ganzkertváros, Ganztelep, Gloriett-telep, Halmierdő, Havanna-telep, szobafestő Kossuth Ferenc-telep, Lakatostelep, Liptáktelep, Lónyaytelep, Miklóstelep, Rendessytelep, Szemeretelep, Szent Imre-kertváros, Szent Lőrinc-telep, Újpéteritelep Budapest XIX. kerület Kispest: Kispest, Wekerletelep Budapest XX. kerület Pesterzsébet:Gubacsipuszta, Kossuthfalva, Pacsirtatelep, Pesterzsébet, Pesterzsébet-Szabótelep Vízszigetelés és tetőépítés, tetőtér-beépítés. Fürdőszoba felújítás: Csempézés és padlólapozás. Térkő burkolás és homlokzati felújítások. Budapest XXI. kerület Csepel: Csepel-Belváros, Csepel-Kertváros, Csepel-Ófalu, Csepel-Rózsadomb, Csepel-Szabótelep, Csillagtelep, Erdőalja, Erdősor, Gyártelep, Háros, Királyerdő, Királymajor, Szigetcsúcs Budapest XXII. kerület Takarítás Budafok-Tétény: Baross Gábor-telep, Budafok, Budatétény, Nagytétény Budapesti szobafestő, mázoló tapétázó Budapest XXIII. kerület Soroksár:Millenniumtelep, Soroksár, Soroksár-Újtelep

06-30-1794-069

Copyright MyCorp © 2018