...

 

Már ők is minket bíznak meg a fészkük építésével, felújításával

 

Lakásfelújítás családi ház felújítás. Ön csak élvezze a felújított otthona, lakása szépségét és hagyja ránk a koszos munkát!

Főoldal » 2014 » Február » 26 » Csempét csempére, avagy újat a régire
10:56 AM
Csempét csempére, avagy újat a régire
 
 

Egy házon, lakáson mindig van alakítani való, terveink, kívánságaink pedig egyre csak gyarapodnak. A kevés szabadidõ, a szükségesnél kevesebbnek ítélt pénz esetleg a rendetlenségtõl, piszoktól való félelem ne vegye el kedvünket a lakás dekorálásától, csinosításától, talán az is elegendõ, ha jól átgondoljuk a lehetõségeket.

 

Legyen szó akár apró lakásunk idejét múlt fürdõszobájáról, akár tágas családi fészkünk jól kialakított vizes helyiségeirõl, a vágy, hogy szebbé, trendibbé és lakályosabbá varázsoljuk otthonunkat, idõrõl-idõre hatalmába kerít minket. Sajnos sokszor felújítási szándékunkat több tényezõ is korlátozza, vagy nem teszi lehetõvé a közeljövõben.

Sokan azt gondolják, hogy egy nagyobb fürdõszoba felújítás, vagy a burkolat teljes cseréje az étkezõben, konyhában, netalán kinn a teraszon hetekbe is belekerülhet, hiszen az építést megelözi a pusztítás, a már meglévõ burkolat lebontása. Vannak, akik a bontási procedúra, a por és a feldúlt környezet miatt halasztják el idõrõl idõre a korszerûsítést, újraburkolást. Pedig vannak esetek, amikor a munkafolyamat ezen fázisa elkerülhetõ, vagy teljesen szükségtelen.

Való igaz, a felújítás mindig porral jár, kérdés, hogy mennyivel. Az is elõfordul, hogy a teljes lakás megújulására egyszerre nem futja a költségvetésbõl, vagy a lakás egy részét a felújítás közben is szeretnénk használni, így a lehetõ legjobban megkímélni a keletkezõ portól. Hogyan? Elõfordulhat, hogy a régi padlóburkolatot nem is kell felbontani, mert az kiváló alapot biztosít az új lerakásához – tehát csempét a csempére.

 

Ebben az esetben – ha a feltételek ehhez adottak, az új burkolat akár a régire is kerülhet. Ehhez természetesen speciális anyagok használata javasolt.

 

A Murexin D4 tapadóhíddal, a Murexin ST 12 vagy ST 25 aljzatkiegyenlítõkkel, az AM 20 Kiegyenlítõhabarccsal és a Murexin számos egyéb termékével megkímélhetjük magunkat a bontási folyamatoktól, annak minden kellemetlenségével és kényelmetlenségével együtt, spórolva a felújításra szánt idõvel és pénzzel egyaránt, úgy, hogy a már meglévõ, stabil, hordképes alapfelületre visszük fel az újabb burkolatréteget.

 

 

 

Melyiket válasszam?

 

 

A Murexin attól függõen, hogy kül- vagy beltér felújításáról van-e szó, függõleges vagy vízszintes felületen történik-e a burkoló munka, valamint milyen igénybevételnek lesz kitéve a burkolat a késõbbiekben (száraz vagy nedves helyiség, fûtött vagy fûtetlen, terhelés foka), különbözõ termékek ajánlásával biztosítja, hogy a felújítás végeredménye minõségi és esztétikus legyen.

A munkálatok megkezdése elõtt figyelembe kell vennünk, hogy milyen típusú és méretû burkolólapokkal szeretnénk renoválni otthonunkat. Nem mindegy ugyanis, hogy nedvszívó kerámialapokról, vagy tömörre égetett greslapokról van-e szó, hiszen más-más ragasztóval kell a szakembernek dolgoznia mindkét esetben. A Murexin mûszaki leírásaiban megtalálható, hogy az adott ragasztóanyag milyen burkolattípusokhoz javasolt. Amennyiben ezeket a leírásokat nem vesszük figyelembe, fennállhat a veszélye annak, hogy a burkoló lap elválik a ragasztórétegtõl. Azért, hogy ezt a bosszantó következményt elkerüljük, járjunk el körültekintõen, és tájékozódjunk a termékek felhasználási területeirõl, kiválasztott burkolólapunk paramétereirõl.

 

 

Csempét csempére, lépésrõl lépésre

 

Nem kell magunkat burkolóvá kiképezzük, de nem árt, ha ismerjük a folyamatát ennek a speciális megoldásnak. Lássuk!

Minden esetben tisztának, száraznak, szilárdnak, teherbírónak, alaktartónak, valamint por-, szennyezõdés-, olaj, zsírmentesnek kell lennie a régi burkolatnak, amelyre az új kerül. Majd következik az un. tapadóhíd (Murexin D4 tapadóhíd), amely a sima felületet megérdesíti és ezáltal a ragasztóanyagnak megfelelõ tapadást biztosít az alapfelülethez. Gyors száradása után a vízszintes burkolat felületeknél amennyiben szükséges, aljzatkiegyenlítést kell végezni (ajánlott termékek: Murexin ST 12 vagy ST 25), hogy az új burkolatunknak - függetlenül a régi burkolat egyenletességétõl - sima, egyenletes alapot biztosítsunk. Függõleges burkolandó felületeknél a tapadóhíd felhordását követõen gyors kötésû kiegyenlítõhabarcs használata javasolt (Murexin AM 20 Kiegyenlítõhabarcs, 20 mm rétegvastagságban).

Ezek után jöhet a burkolat (illetve nedves helyiségekben kent szigetelés alkalmazása szükséges), amelyet a teljesen kiszáradt felületre szabad ragasztani (javasolt termékek: Murexin KPF 35 Profiflex, KGX 45 Univerzál flexibilis vagy a KGF 65 Totál flex ragasztók).

 

 

Példa a helyes rétegfelépítésre fürdõszobában:

Meglévõ kerámiaburkolat: D4 tapadóhíd

AM 20 Kiegyenlítõhabarcs, vagy ST 12, ST25 önterülõ aljzatkiegyenlítõ (amennyiben szükséges)

1 KS Folyékonyfólia + DB 70 Hajlaterõsítõ szalag

KPF 35 Profiflex vagy KGX 45 Univerzál ragasztóhabarcs

30x30 cm kerámiaburkolat

FM 60 Fugázó vagy FME 80 Extrém fugázó, valamint SIL 60 Szaniter szilikon, SIL 80 Aqua szilikon

Példa a helyes rétegfelépítésre teraszon:

Meglévõ kerámiaburkolat: D4 tapadóhíd

AM 20 Kiegyenlítõhabarcs vagy FMA 30 Kültéri aljzatkiegyenlítõ (amennyiben szükséges)

PD 1 K Profi Vastagfólia vagy Hydro Basic 2K + DB 70 Hajlaterõsítõ szalag

KGX 45 Univerzál vagy KGF 65 Totál flex ragasztóhabarcs (kétoldali kenés) 

30x30 cm kerámiaburkolat

FM 60 Fugázó vagy FME 80 Extrém fugázó, valamint SIL 60 Szaniter szilikon, SIL 80 Aqua szilikon

Példa a helyes rétegfelépítésre természetes kõburkolat esetén

Meglévõ kerámiaburkolat: D4 tapadóhíd

AM 20 Kiegyenlítõhabarcs (amennyiben szükséges)

KTF 55 Trass Flex ragasztó

SF 50 Kõfugázó vagy FMT 15 Trass, valamint SIL 50 Természeteskõ szilikon

 

http://www.epitesiportal.hu/

 

Burkolás videó konyha nappali fürdőszoba

 

Kőműves

 

Megtekintések száma: 3293 | Hozzáadta:: acspal
 
A bontástól az utolsó ecsetvonásig!
Információ Tanács Adás
Hétvégén is 07 -20 ig
Budapest Pest Fejér-megye Megbeszélés alapján országosan
06-30-1794-069
Csepel-sziget települései
Ráckeve
A küldő neve *:
A küldő e-mailcíme *:
Telefonszám *:
Tárgy:
Üzenet *:
Kép:

Árajánlat kérés építőipari munkákra a második legjobb szakemberektől! / Családi házak építése bontása, kőműves munkák lakásfelújítás, burkolás, szobafestés, menyibe kerül gipszkarton szerelés, hőszigetelés / Ráckeve, Kiskunlacháza , Tököl , Szigetcsép , Szigetszentmárton , XV. XV. XVI. XX. XXI. XXII. ker / Óbuda, kőműves burkolót keresek Újpest, Ferencváros, lakásfelújítás Kőbánya, keresek a második legjobb szakember Lágymányos, burkolók kőművesek, gipszkarton szerelők, Angyalföld, Zugló, Rákospalota, kőművesek Rákoskeresztúr kerítés festés bontás építés, XVII. XVIII. kerület XIX. Pestlőrinc, Kispest, Pesterzsébet. Soroksár, Csepel. / Szigetújfalú kőműves Szigethalom , ház hőszigetelés Szigetszentmiklós, Halásztelek ,kőműves Dömsöd, Majosháza , Lórév Makád Taksony , Dunavarsány, Tas , Budapest lakásfelújítás hőszigetelés kőműves Csepel Soroksár, Kispest ,Erzsébet gipszkarton válaszfal IX burkolot keresek. X. XI. XIII. XIV. XV. XV gipszkarton szerelőt keresek. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. / / Óbuda festő, Újpest, Ferencváros, szobafestő szakemberek Dunaharaszti szobafestőt keresek Budaörs Törökbálint keresek Diósd Érd Bugyi Szigetbecse szobafestő Alsonémedi, Budapest lakásátalakítás családi ház Áporka szóbafestő Délegyháza, hőszigetelés burkoló Budapest II. XII. III. kerület Pest , Buda, IV. IX. X. XI. XIII. XIV. ker Adony Ercsi, kőműves Dabas, dél Pest, Gárdony kőműves Velence Agárd kerítés építse a második legjobb szakember Ráckeve

Családi ház építés felújítás átalakításLakásátalakítás lakásrenoválás lakás átépítés Budapest.

A honlap tartalmának másolása csak a tulajdonos írásbeli beleegyezésével lehetséges. Minden jog fenntartva! Budapest I. kerület Várkerület: Gellérthegy , Krisztinaváros , Tabán , Vár (Budapesti vár), Víziváros Budapest

takarítás otthon

II. kerület: kőműves iparosok Adyliget, Budakeszierdő , Budaliget, Csatárka, Erzsébetliget, Erzsébettelek, Felhévíz, Gercse, Hársakalja, Hárshegy, Hűvösvölgy, Kővár, Kurucles, Lipótmező, Máriaremete, Nyék, Országút, Pálvölgy, Pasarét, Pesthidegkút-Ófalu, Petneházyrét, Remetekertváros, Rézmál, Rózsadomb, Szemlőhegy, Széphalom, Szépilona, Szépvölgy, Törökvész, Újlak , Vérhalom, Víziváros , Zöldmál Budapest III. kerület Óbuda-Békásmegyer:Aquincum, Aranyhegy, Békásmegyer, Csillaghegy, Csúcshegy, Filatorigát, Hármashatárhegy, Kaszásdűlő, Mátyáshegy, Mocsárosdűlő, Óbuda, Óbudaisziget, Remetehegy, Rómaifürdő, Solymárvölgy, Táborhegy, Testvérhegy, Törökkő, Újlak , Ürömhegy falazás vakolás. Válaszfalazás falazás. Kőművesmunkák és tetőtér beépítés. Aljzatbetonozás járdabetonozás. Budapest IV. kerület Újpest: Takarítás ablaktisztítás Istvántelek, Káposztásmegyer, Megyer, Népsziget , Székesdűlő, Újpest Budapesti szobafestő, mázoló tapétázó Budapest V. kerület Belváros-Lipótváros:Belváros, Lipótváros Budapest VI. kerület Terézváros - városrész:Terézváros Lakásfelújítás szobafestő Budapest VII. kerület Erzsébetváros:Erzsébetváros, Istvánmező Budapest VIII. kerület Józsefváros:Istvánmező , Józsefváros, Kerepesdűlő, Tisztviselőtelep

épület felújítás, lakás átépítés, lakás komfortosítás, lakás renoválás, lakás-felújítás, lakásfelújítás, lakásfelújítás a belvárosban, lakásfelújítás árak, lakásfelújítás Buda, lakásfelújítás Budapest, lakásfelújítás gyors munka, lakásfelújítás mester, lakásfelújítás olcsón, lakásfelújítás Pest, lakásfelújítás vidék 

Budapest IX. kerület Ferencváros:Ferencváros, építőipari vállalkozók Gubacsidűlő, József Attila-lakótelep Budapest X. kerület Kőbánya: lakásfelújítás Felsőrákos, Gyárdűlő, Keresztúridűlő, Kőbánya-Kertváros, Kúttó, Laposdűlő, Ligettelek, Népliget, Óhegy, Téglagyárdűlő, Újhegy Lakásfelújítás Budapest kőműves burkolás burkoló gipszkarton szerelő szobafestő családi ház építés. Budapest XI. kerület Újbuda: Albertfalva takarításs ablakpucolás, Dobogó, Gazdagrét, Gellérthegy , Hosszúrét, Kamaraerdő, Kelenföld, Kelenvölgy, Kőérberek, Lágymányos, Madárhegy, Őrmező, Örsöd, Péterhegy, Pösingermajor, Sasad, Sashegy , Spanyolrét, Szentimreváros, Tabán Lakásfelújítás, lakásbővítés, lakásátalakítás. Szobafestés szobafestő munka, festő szakember. Építés, kőműves festés ács, tetőfedő. Építkezés és tisztasági festés. Kémény építés, kerítés építés és javítás Mázolás tapétázás. Fa műanyag Ajtók és ablakok beépítése, iroda felújítás, Nyílászárók cseréje, homlokzati hőszigetelés. Budapest XII. kerület Hegyvidék: Budakeszierdő , Csillebérc, Farkasrét, Farkasvölgy, Istenhegy, Jánoshegy, Kissvábhegy, Krisztinaváros , Kútvölgy, Magasút, Mártonhegy, Németvölgy, Orbánhegy, Sashegy , Svábhegy, Széchenyihegy, Virányos, Zugliget Budapest XIII. kerület:Angyalföld, Margitsziget, Népsziget , Újlipótváros, Vizafogó Budapest XIV. kerület Zugló: Alsórákos, Herminamező, Istvánmező, Kiszugló, Nagyzugló, Rákosfalva, Törökőr, Városliget Vízóra aknaépítés festő vállalkozó. Családiház-építés és házépítések, felújítások. Budapest XV. kerület:Pestújhely, Rákospalota, Újpalota Budapesti szobafestő, mázoló tapétázó Budapest XVI. kerület: Árpádföld, Cinkota, Mátyásföld, Rákosszentmihály, Sashalom Dryvit hőszigetelés és utólagos hőszigetelés. Tetőfedés Tetőfelújítás. Budapest XVII. kerület Rákosmente:Akadémiaújtelep, Madárdomb, Rákoscsaba, Rákoscsaba-Újtelep, Rákoshegy, Rákoskeresztúr, Rákoskert, Rákosliget, Régiakadémiatelep Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre: Alacskai úti lakótelep, Almáskert, Bélatelep, Belsőmajor, Bókaytelep, Erdőskert, Erzsébettelep, Ferihegy, Ganzkertváros, Ganztelep, Gloriett-telep, Halmierdő, Havanna-telep, szobafestő Kossuth Ferenc-telep, Lakatostelep, Liptáktelep, Lónyaytelep, Miklóstelep, Rendessytelep, Szemeretelep, Szent Imre-kertváros, Szent Lőrinc-telep, Újpéteritelep Budapest XIX. kerület Kispest: Kispest, Wekerletelep Budapest XX. kerület Pesterzsébet:Gubacsipuszta, Kossuthfalva, Pacsirtatelep, Pesterzsébet, Pesterzsébet-Szabótelep Vízszigetelés és tetőépítés, tetőtér-beépítés. Fürdőszoba felújítás: Csempézés és padlólapozás. Térkő burkolás és homlokzati felújítások. Budapest XXI. kerület Csepel: Csepel-Belváros, Csepel-Kertváros, Csepel-Ófalu, Csepel-Rózsadomb, Csepel-Szabótelep, Csillagtelep, Erdőalja, Erdősor, Gyártelep, Háros, Királyerdő, Királymajor, Szigetcsúcs Budapest XXII. kerület Takarítás Budafok-Tétény: Baross Gábor-telep, Budafok, Budatétény, Nagytétény Budapesti szobafestő, mázoló tapétázó Budapest XXIII. kerület Soroksár:Millenniumtelep, Soroksár, Soroksár-Újtelep

06-30-1794-069

Copyright MyCorp © 2018