...

 

Már ők is minket bíznak meg a fészkük építésével, felújításával

 

Lakásfelújítás családi ház felújítás. Ön csak élvezze a felújított otthona, lakása szépségét és hagyja ránk a koszos munkát!

Főoldal » Cikkek » Építőipari PR Cikkek [ Új bejegyzés hozzáadása ]

Beépített tetőterek hő- és hangszigetelése 1.

SZARUFÁK KÖZÖTT ÉS ALATT ELHELYEZETT HŐ- ÉS HANGSZIGETELÉS

Ennél a kialakításnál a szigetelőanyagot két rétegben helyezzük el, az első réteget a szarufák közeibe, a második réteget pedig a szarufák alá. Magát a szarufát teljes egészében kitöltjük hőszigeteléssel. Ilyen esetben a fedési alátétfóliának páraáteresztőnek kell lennie, a belső téri burkolat fölé pedig párazáró fóliát helyezünk el.

SZARUFÁK KÖZÖTT ÉS ALATT ELHELYEZETT HŐ- ÉS HANGSZIGETELÉS

Ennél a kialakításnál a szigetelőanyagot két rétegben helyezzük el, az első réteget a szarufák közeibe, a második réteget pedig a szarufák alá. Magát a szarufát teljes egészében kitöltjük hőszigeteléssel. Ilyen esetben a fedési alátétfóliának páraáteresztőnek kell lennie, a belső téri burkolat fölé pedig párazáró fóliát helyezünk el.

Ez a szerkezeti rétegrend kialakítás hazánkban a legelterjedtebb megoldások közé tartozik, ám a helyes kialakításáról nagyon időszerű és szükségszerű újra és újra beszélni.

A rétegrend kialakítása
1. A tartószerkezeti váz, az ácsolt tetőszerkezet elkészítése

2. Fedési alátétfólia elhelyezése
Az alátétfólia legfontosabb feladatai:
• A vízzáró fedésen átjutó csapadék (porhó) kivezetése a szerkezetből.
• Építés közbeni ideiglenes csapadék elleni védelem.
• A hőszigetelés védelme a nedvesség és áramló levegővel szemben.
• A belső térből az esetlegesen átdiffundálódott pára átengedése.

A megfelelő légzárás kialakítása érdekében nagyon fontos a fóliaátlapolások egymáshoz való ragasztása, hiszen a tetőfólia felett egy épületfizikailag elengedhetetlen átszellőztetett légrést alakítunk ki, melyben egész évben áramolni fog a levegő, így ez akadálytalanul be tudna jutni magába a szálas szerkezetű hőszigetelő anyagba. Mivel tudjuk jól, hogy csak a bezárt-nyugvó levegő szigetel megfelelő módon, a nem lezárt átlapolásokon átáramló levegő jelentősen ronthatja a beépített hőszigetelés hatékonyságát.

3. Átszellőztetett fedési légrés kialakítása, cseréptartó léc és cserépfedés elhelyezése

Az átszellőztetett légrés szerepe:
• Télen a belső térből a szerkezeten átdiffundálódott pára elszállítása.
• Nyáron a belső tér felmelegedés elleni védelme.
• A vízzáró fedés alá jutó csapadék, porhó kivezetése a szerkezetből.

Fontos!
A légrés helyes működése szempontjából elengedhetetlen a megfelelő mértékű szellőző rések kialakítása, melyek az eresz vonalában a beszellőzést, a tetőgerinc vonalában a kiszellőzést biztosítják.
 

Ha a szarufa élszaruba fut be, ott a kiszellőztetést szellőzőcserepek beiktatásával kell megoldani.

Ha a szarufa vápaszaruból indul, ott a beszellőzést kell szellőzőcserepek beépítésével megoldani.

Leegyszerűsítve azt is mondhatnánk, hogy „működjön a légrés”: azaz télen-nyáron áramoljon benne a levegő.

4. Első réteg hőszigetelés elhelyezése a szarufák közé
Páraáteresztő tetőfólia alkalmazása esetén a teljes szarufa magasságot ki kell tölteni szálas szigetelőanyaggal. A tekercsek kicsomagolása és kigurítása után várjunk néhány percet, amíg az anyag visszanyeri névleges vastagságát (vásárolt vastagság). 
A tekercsek kigurulására merőlegesen kell az anyagokat a kívánt méretre vágni.

A vágásnál az anyag típusától függően a szarufaközre 1-3 cm ráhagyása szükséges – ez biztosítja, hogy a hőszigetelés befeszüljön az adott szarufaközbe, valamint a szigetelőanyag így tudja a szarufa esetleges görbületeit felvenni.

A szigetelőanyag behelyezését kezdjük a talpszelementől, és a toldásoknál szorosan illesszük egymáshoz.

Nem öntartó termékek esetén (pl. URSA DF 39, PURE 39 és URSA DF 37 szarufa távolság függvényében) „Z” alakú huzalozás szükséges.
A szigetelőanyag behelyezését kezdjük a talpszelementől, és a toldásoknál szorosan illesszük egymáshoz.

5. Második réteg hőszigetelés elhelyezése a szarufák alá
A szarufák belső-alsó síkjára felrögzítjük a direktfüggesztőket vagy az akusztikai lengőkengyeleket, melyek fogadják a vízszintes fém vagy fa vázat. A vízszintes vázrendszer közé helyezzük el a méretre vágott szálas szigetelőanyagot.
 

Amennyiben a szarufa alatti második réteg szigetelésére csupán 5 cm vastag szigetelőanyagot szeretnénk elhelyezni és a vízszintes vázrendszert fém profilokkal készítjük, úgy a fém profilok közét is ki kell töltenünk szigetelőanyaggal. Ezzel biztosítjuk azt, hogy a teljes második réteg szigetelés összvastagsága kiegyenlített legyen és csökkentsük a hőhidak hatását.

6. Belső párazáró fólia elhelyezése
A kialakított vízszintes fém vázrendszerre kétoldalas ragasztó segítségével rögzítjük azURSA SECO PRO 100 pára és légzáró fóliát.

Fontos a felületfolytonosság és a légtömörség biztosítása:
• a fólia átlapolásait le kell ragasztani URSA SECO PRO KP ragasztószalaggal
• az esetleges fólia áttöréseket körbe kell gallérozni URSA SECO PRO KA ragasztószalaggal
• a fóliát az egyéb csatlakozó szerkezetekhez (térdfal, vasbeton kiskoszorú, középfőfal, oromfal, stb.) URSA SECO PRO DKS tubusból kinyomható tixotróp anyaggal kell hozzáragasztani

Amennyiben fa vázrendszert használunk, úgy tűzőgép segítségével tudjuk felrögzíteni a fóliát: itt azonban a tűzőkapcsok leragasztása szükséges, URSA SECO PROragasztószalagokkal.

7. Belső installációs vázrendszer – légrés
Technológiailag a belső téri gipszkarton burkolat és a párazáró fólia közt célszerű kialakítani egy installációs légrést fa vázszerkezet megépítésével.
Így tudjuk biztosítani azt, hogy a gipszkarton burkolat sűrű rögzítésével nem törjük át a párazáró fóliát, illetve az így kialakult légrésben gond nélkül el tudjuk vezetni az elektromos – és ha szükséges, az épületgépészeti – vezetékeket is. 

8. Belső téri gipszkarton burkolat elhelyezése
A belső téri gipszkarton burkolatot az adott gyártók alkalmazástechnikai útmutatói szerint rögzítjük fel a kialakított vázszerkezetre csavarozás segítségével.

A szigetelés javasolt összvastagsága 22-30 cm. Ezt befolyásolja az elhelyezni kívánt szigetelőanyag deklarált hővezetési tényezője (lambdája), valamint a vázas tartószerkezet (szarufa) és a belső fém vagy faváz kiosztása.

Tetőterekbe ajánlott Ursa hőszigetelések:

Tetőterekbe ajánlott Ursa fóliák és ragasztók:

Gipszkarton szerelés festés

tetőtérbeépítés

http://lakasfelujitas.ucoz.hu/index/hoszigeteles/0-10

Tetőtér festése

http://szobafestes.ucoz.hu/

http://www.lakasorvos.com/publ/epitoipari_pr_cikkek/mereszebb_szinek_szokatlan_hatasok_dekorativ_falfestes/1-1-0-18Forrás: http://szigetelesinfo.hu/szakcikkek/beepitett-tetoterek-ho-es-hangszigetelese-1
Kategória: Építőipari PR Cikkek | Hozzáadta:: acspal (2013-10-29) | Szerző: makka E W
Megtekintések száma: 5216 | Címkék (kulcsszavak): hőszigetlés, tetőtér, hangszigetelés, SZARUFÁK KÖZÖTT ÉS ALATT ELHELYEZET
 
A bontástól az utolsó ecsetvonásig!
Információ Tanács Adás
Hétvégén is 07 -20 ig
Budapest Pest Fejér-megye Megbeszélés alapján országosan
06-30-1794-069
Csepel-sziget települései
Ráckeve
A küldő neve *:
A küldő e-mailcíme *:
Telefonszám *:
Tárgy:
Üzenet *:
Kép:

Árajánlat kérés építőipari munkákra a második legjobb szakemberektől! / Családi házak építése bontása, kőműves munkák lakásfelújítás, burkolás, szobafestés, menyibe kerül gipszkarton szerelés, hőszigetelés / Ráckeve, Kiskunlacháza , Tököl , Szigetcsép , Szigetszentmárton , XV. XV. XVI. XX. XXI. XXII. ker / Óbuda, kőműves burkolót keresek Újpest, Ferencváros, lakásfelújítás Kőbánya, keresek a második legjobb szakember Lágymányos, burkolók kőművesek, gipszkarton szerelők, Angyalföld, Zugló, Rákospalota, kőművesek Rákoskeresztúr kerítés festés bontás építés, XVII. XVIII. kerület XIX. Pestlőrinc, Kispest, Pesterzsébet. Soroksár, Csepel. / Szigetújfalú kőműves Szigethalom , ház hőszigetelés Szigetszentmiklós, Halásztelek ,kőműves Dömsöd, Majosháza , Lórév Makád Taksony , Dunavarsány, Tas , Budapest lakásfelújítás hőszigetelés kőműves Csepel Soroksár, Kispest ,Erzsébet gipszkarton válaszfal IX burkolot keresek. X. XI. XIII. XIV. XV. XV gipszkarton szerelőt keresek. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. / / Óbuda festő, Újpest, Ferencváros, szobafestő szakemberek Dunaharaszti szobafestőt keresek Budaörs Törökbálint keresek Diósd Érd Bugyi Szigetbecse szobafestő Alsonémedi, Budapest lakásátalakítás családi ház Áporka szóbafestő Délegyháza, hőszigetelés burkoló Budapest II. XII. III. kerület Pest , Buda, IV. IX. X. XI. XIII. XIV. ker Adony Ercsi, kőműves Dabas, dél Pest, Gárdony kőműves Velence Agárd kerítés építse a második legjobb szakember Ráckeve

Családi ház építés felújítás átalakításLakásátalakítás lakásrenoválás lakás átépítés Budapest.

A honlap tartalmának másolása csak a tulajdonos írásbeli beleegyezésével lehetséges. Minden jog fenntartva! Budapest I. kerület Várkerület: Gellérthegy , Krisztinaváros , Tabán , Vár (Budapesti vár), Víziváros Budapest

takarítás otthon

II. kerület: kőműves iparosok Adyliget, Budakeszierdő , Budaliget, Csatárka, Erzsébetliget, Erzsébettelek, Felhévíz, Gercse, Hársakalja, Hárshegy, Hűvösvölgy, Kővár, Kurucles, Lipótmező, Máriaremete, Nyék, Országút, Pálvölgy, Pasarét, Pesthidegkút-Ófalu, Petneházyrét, Remetekertváros, Rézmál, Rózsadomb, Szemlőhegy, Széphalom, Szépilona, Szépvölgy, Törökvész, Újlak , Vérhalom, Víziváros , Zöldmál Budapest III. kerület Óbuda-Békásmegyer:Aquincum, Aranyhegy, Békásmegyer, Csillaghegy, Csúcshegy, Filatorigát, Hármashatárhegy, Kaszásdűlő, Mátyáshegy, Mocsárosdűlő, Óbuda, Óbudaisziget, Remetehegy, Rómaifürdő, Solymárvölgy, Táborhegy, Testvérhegy, Törökkő, Újlak , Ürömhegy falazás vakolás. Válaszfalazás falazás. Kőművesmunkák és tetőtér beépítés. Aljzatbetonozás járdabetonozás. Budapest IV. kerület Újpest: Takarítás ablaktisztítás Istvántelek, Káposztásmegyer, Megyer, Népsziget , Székesdűlő, Újpest Budapesti szobafestő, mázoló tapétázó Budapest V. kerület Belváros-Lipótváros:Belváros, Lipótváros Budapest VI. kerület Terézváros - városrész:Terézváros Lakásfelújítás szobafestő Budapest VII. kerület Erzsébetváros:Erzsébetváros, Istvánmező Budapest VIII. kerület Józsefváros:Istvánmező , Józsefváros, Kerepesdűlő, Tisztviselőtelep

épület felújítás, lakás átépítés, lakás komfortosítás, lakás renoválás, lakás-felújítás, lakásfelújítás, lakásfelújítás a belvárosban, lakásfelújítás árak, lakásfelújítás Buda, lakásfelújítás Budapest, lakásfelújítás gyors munka, lakásfelújítás mester, lakásfelújítás olcsón, lakásfelújítás Pest, lakásfelújítás vidék 

Budapest IX. kerület Ferencváros:Ferencváros, építőipari vállalkozók Gubacsidűlő, József Attila-lakótelep Budapest X. kerület Kőbánya: lakásfelújítás Felsőrákos, Gyárdűlő, Keresztúridűlő, Kőbánya-Kertváros, Kúttó, Laposdűlő, Ligettelek, Népliget, Óhegy, Téglagyárdűlő, Újhegy Lakásfelújítás Budapest kőműves burkolás burkoló gipszkarton szerelő szobafestő családi ház építés. Budapest XI. kerület Újbuda: Albertfalva takarításs ablakpucolás, Dobogó, Gazdagrét, Gellérthegy , Hosszúrét, Kamaraerdő, Kelenföld, Kelenvölgy, Kőérberek, Lágymányos, Madárhegy, Őrmező, Örsöd, Péterhegy, Pösingermajor, Sasad, Sashegy , Spanyolrét, Szentimreváros, Tabán Lakásfelújítás, lakásbővítés, lakásátalakítás. Szobafestés szobafestő munka, festő szakember. Építés, kőműves festés ács, tetőfedő. Építkezés és tisztasági festés. Kémény építés, kerítés építés és javítás Mázolás tapétázás. Fa műanyag Ajtók és ablakok beépítése, iroda felújítás, Nyílászárók cseréje, homlokzati hőszigetelés. Budapest XII. kerület Hegyvidék: Budakeszierdő , Csillebérc, Farkasrét, Farkasvölgy, Istenhegy, Jánoshegy, Kissvábhegy, Krisztinaváros , Kútvölgy, Magasút, Mártonhegy, Németvölgy, Orbánhegy, Sashegy , Svábhegy, Széchenyihegy, Virányos, Zugliget Budapest XIII. kerület:Angyalföld, Margitsziget, Népsziget , Újlipótváros, Vizafogó Budapest XIV. kerület Zugló: Alsórákos, Herminamező, Istvánmező, Kiszugló, Nagyzugló, Rákosfalva, Törökőr, Városliget Vízóra aknaépítés festő vállalkozó. Családiház-építés és házépítések, felújítások. Budapest XV. kerület:Pestújhely, Rákospalota, Újpalota Budapesti szobafestő, mázoló tapétázó Budapest XVI. kerület: Árpádföld, Cinkota, Mátyásföld, Rákosszentmihály, Sashalom Dryvit hőszigetelés és utólagos hőszigetelés. Tetőfedés Tetőfelújítás. Budapest XVII. kerület Rákosmente:Akadémiaújtelep, Madárdomb, Rákoscsaba, Rákoscsaba-Újtelep, Rákoshegy, Rákoskeresztúr, Rákoskert, Rákosliget, Régiakadémiatelep Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre: Alacskai úti lakótelep, Almáskert, Bélatelep, Belsőmajor, Bókaytelep, Erdőskert, Erzsébettelep, Ferihegy, Ganzkertváros, Ganztelep, Gloriett-telep, Halmierdő, Havanna-telep, szobafestő Kossuth Ferenc-telep, Lakatostelep, Liptáktelep, Lónyaytelep, Miklóstelep, Rendessytelep, Szemeretelep, Szent Imre-kertváros, Szent Lőrinc-telep, Újpéteritelep Budapest XIX. kerület Kispest: Kispest, Wekerletelep Budapest XX. kerület Pesterzsébet:Gubacsipuszta, Kossuthfalva, Pacsirtatelep, Pesterzsébet, Pesterzsébet-Szabótelep Vízszigetelés és tetőépítés, tetőtér-beépítés. Fürdőszoba felújítás: Csempézés és padlólapozás. Térkő burkolás és homlokzati felújítások. Budapest XXI. kerület Csepel: Csepel-Belváros, Csepel-Kertváros, Csepel-Ófalu, Csepel-Rózsadomb, Csepel-Szabótelep, Csillagtelep, Erdőalja, Erdősor, Gyártelep, Háros, Királyerdő, Királymajor, Szigetcsúcs Budapest XXII. kerület Takarítás Budafok-Tétény: Baross Gábor-telep, Budafok, Budatétény, Nagytétény Budapesti szobafestő, mázoló tapétázó Budapest XXIII. kerület Soroksár:Millenniumtelep, Soroksár, Soroksár-Újtelep

06-30-1794-069

Copyright MyCorp © 2018