...

 

Már ők is minket bíznak meg a fészkük építésével, felújításával

 

Lakásfelújítás családi ház felújítás. Ön csak élvezze a felújított otthona, lakása szépségét és hagyja ránk a koszos munkát!

Főoldal » Cikkek » Építőipari PR Cikkek [ Új bejegyzés hozzáadása ]

Merészebb színek, szokatlan hatások Dekoratív falfestés

                                              Szobafestés 

Bár most még aligha vállalkozna bárki lakásának a festésére, ám már most időszerű azon elgondolkodni, hogy milyen színekkel és festékekkel lehetne majd a falakat felújítani. Így teljesen újszerűvé és divatossá tehetjük majd megszokott lakókörnyezetünket, vagy annak csak egy-egy helyiségét. A már megszokott falfestéseken kívül ugyanis több különleges hatású anyagot is felfedezhetünk, amelyekkel nagyon dekoratív hatásokat lehet elérni színek és felületi strukturáltság szempontjából.

 

A matt falak is lehetnek markánsabbak

A színhatások terén a visszafogottabbak helyett érdemes a dinamikusabb hatású, erőteljesebb színű falfestékeket választani. Ezek választéka igen bőséges, és a nagyobb - színkeverést is vállaló - festékszaküzletekben színminták alapján kiválasztva lehet kérni az adott árnyalat adott mennyiségben való kikeverését. Az összetétel arányait érdemes feljegyezni, mert ha kevésnek bizonyulna a kikevert festékmennyiség, ennek alapján színeltérés nélkül kikeverve pótolhatjuk a hiányzó mennyiséget. A gyárilag kikevert falfestékeknél a megfelelő szín-elnevezést kell megjegyezni a potvásárláshoz. Ilyen esetekben általában 2,5 l a legkevesebb mennyiség. Szobafestés nem a megszokott módon!

Ezek a falfestékek már egy rétegben is tökéletesen fednek, így lerövidítik a festés és az ezzel járó felfordulás idejét. Az erőteljes színűek között kiemelkedő minőségűek a cseppenés-mentes, egyrétegű falfestékek. Bevonatuk általában matt felületű, hígítás nélkül használva adnak nagyon szép, homogén felületet, harmadannyi fáradsággal. Az erőteljesebb színűek azonban fokozatosan fakulnak, különösen a napsütés hatására veszítenek a telítettségükből, de még így is több éven keresztül megtartják az „ütősségüket”. Kellő színvariációkban igen dekoratív falkreációk kialakítására adnak módot.

Kreatív technikák

A matt felületet adó falfestékek közül számos alkalmas az ún. kreatív technikákkal megvalósítható A telt sárga tónusú színekkel festett falak melegséget árasztanakfalmintázásra is. Ezekkel az alapszínre festett falakat - egy következő lépésben - a különféle pettyező, pólyás és törlő technikákat és kiemelő festéket használva egyedi mintázatúvá tehetők a nagyobb falfelületek. A színkombinációk ilyenkor nagyon lényegesek, a jelentősebb kontraszthatásokat ajánlatos elkerülni. Esetenként még az is meggondolandó, hogy a teljes falfelület helyett csak egy kisebb önálló falrészt fessünk változtassunk az alaptól elütő mintázatúra, mivel ezek a technikák munkaigényesek, és a mintázatok egyöntetűsége némi gyakorlatot igényel.

Selyemfényű falak

Újabban egyre közkedveltebbek a selyemfényű, tartós és kopásálló latex alapú falfestékek. A falfelületeket a beeső fények hatására tompán fénylővé teszik, így szokatlan és nagyon dekoratív hatást adnak a falaknak. A hagyományos, vakolt falakon kívül tapétákra, üvegszövetekre és besimított gipszkartonra is felhordhatók. Vigyázat, a falhibákat ez a festék kiemeli, ezért gondos falelőkészítést igényel.

A spatulyázható festékekkel márvány utánzatú falak készíthetők Az ilyen festékek színválasztéka is elég bőséges, divatos színkombinációkban is jól mutatnak. Alapként - az előző festés és falhibáknak a kijavítása után - mélyalapozóval kell a felületeket kezelni, majd következhet az új festék falra hengerelése. A kellő fedettség eléréshez általában két rétegben kell alkalmazni. A rövidszálú hengerekkel lehet szép és egyenletes felületet elérni, viszont a hosszabb szálú hengerekkel felterített festékréteg strukturáltsága miatt a felületet érdekesebb lesz. A festett felületek moshatók, karcállók, évek múlva más festékeket használva minden különösebb előkezelés nélkül átfesthetők.

Antikolás egyszerűen

Különleges antikizáló effekt hatások érhetők el azokkal a falfestékekkel, amelyek alapanyagába más színű festékgolyócskák vannak elkeverve. A fehér alapra ecsettel ajánlott kisebb felületre felteríteni, felhordása után - 3-5 perc elteltével - ezeket a kis színező labdacsokat simítólappal kell lágyan szétnyomni, és ezáltal jön létre a különleges, antikolt hatású falfelület. Az ugyan túlzás, hogy a festést nem lehet „elrontani”, de rövid gyakorlás egy szekrény mögötti falrészen már elég gyakorlatot ad az egységes falmintázat kialakításához. Előnye, hogy egy rétegben alkalmazható, észrevétlenné teszi a falhibákat és bármilyen festékkel át festhető.

Csillámporszerű hatás

A különféle effekt festékeket akár ecsettel is az alapra kenhetjükCsillámló hatású felületek is kialakíthatók, ám ezt csak igényes környezetben és falon célszerű alkalmazni. Ezek fedőfestékek, amelyek fémes ragyogást adnak bármely sima- vagy egyéb más, strukturált felületű falaknak. Az alapfesték lehet matt vagy akár selyemfényű is. A fémesen csillogó felületi hatást az alapra kefével, ecsettel, finomszálú hengerrel vagy akár szivaccsal 1-2 rétegben, egy irányban felhordva lehet elérni. A felületek átvonását szünetet nem tartva kell elvégezni, és ha második rétegre is szükség van a kellő csillogás eléréséhez, akkor a rétegek között 4-6 órás száradási időt kell hagyni. Ezzel a bevonattal a falfelületek járulékosan szinte háromdimenzióssá válnak, miközben különlegesen csillogó jelleget adnak az így bevont falaknak.

Ez a tervezgetés időszaka

A fenti faldekorálási lehetőségek mérlegelésére van még idő. Közben el lehet gondolkodni azon, Ilyen strukturáltságú felületet csak szemcsés adalékokat tartalmazó festékkel lehet képeznihogy melyiket érdemes választani, és főként, hogy melyik technológiát vagyunk képesek igényesen kivitelezni. Mert az a leglényegesebb, hogy az eredmény ne csak újszerűen különleges, hanem igényes is legyen. A megvalósításig érdemes a több gyártó készítményeit is forgalmazó festékáruházak kínálatával is megismerkedni, mert így átfogó képet alkothatunk a különféle gyártmányok alkalmazási technológiájáról, előnyeiről és áráról is. Így sokkal felkészültebben foghatunk majd hozzá otthonunk színesebbé tételéhez.

 

 Forrás: http://ezermester.hu/cikk-5054/Dekorativ_falfestes
Kategória: Építőipari PR Cikkek | Hozzáadta:: acspal (2013-10-24) | Szerző: makka E
Megtekintések száma: 5619 | Címkék (kulcsszavak): dekorfestés, falfestés, dekoráció, festés
 
A bontástól az utolsó ecsetvonásig!
Információ Tanács Adás
Hétvégén is 07 -20 ig
Budapest Pest Fejér-megye Megbeszélés alapján országosan
06-30-1794-069
Csepel-sziget települései
Ráckeve
A küldő neve *:
A küldő e-mailcíme *:
Telefonszám *:
Tárgy:
Üzenet *:
Kép:

Árajánlat kérés építőipari munkákra a második legjobb szakemberektől! / Családi házak építése bontása, kőműves munkák lakásfelújítás, burkolás, szobafestés, menyibe kerül gipszkarton szerelés, hőszigetelés / Ráckeve, Kiskunlacháza , Tököl , Szigetcsép , Szigetszentmárton , XV. XV. XVI. XX. XXI. XXII. ker / Óbuda, kőműves burkolót keresek Újpest, Ferencváros, lakásfelújítás Kőbánya, keresek a második legjobb szakember Lágymányos, burkolók kőművesek, gipszkarton szerelők, Angyalföld, Zugló, Rákospalota, kőművesek Rákoskeresztúr kerítés festés bontás építés, XVII. XVIII. kerület XIX. Pestlőrinc, Kispest, Pesterzsébet. Soroksár, Csepel. / Szigetújfalú kőműves Szigethalom , ház hőszigetelés Szigetszentmiklós, Halásztelek ,kőműves Dömsöd, Majosháza , Lórév Makád Taksony , Dunavarsány, Tas , Budapest lakásfelújítás hőszigetelés kőműves Csepel Soroksár, Kispest ,Erzsébet gipszkarton válaszfal IX burkolot keresek. X. XI. XIII. XIV. XV. XV gipszkarton szerelőt keresek. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. / / Óbuda festő, Újpest, Ferencváros, szobafestő szakemberek Dunaharaszti szobafestőt keresek Budaörs Törökbálint keresek Diósd Érd Bugyi Szigetbecse szobafestő Alsonémedi, Budapest lakásátalakítás családi ház Áporka szóbafestő Délegyháza, hőszigetelés burkoló Budapest II. XII. III. kerület Pest , Buda, IV. IX. X. XI. XIII. XIV. ker Adony Ercsi, kőműves Dabas, dél Pest, Gárdony kőműves Velence Agárd kerítés építse a második legjobb szakember Ráckeve

Családi ház építés felújítás átalakításLakásátalakítás lakásrenoválás lakás átépítés Budapest.

A honlap tartalmának másolása csak a tulajdonos írásbeli beleegyezésével lehetséges. Minden jog fenntartva! Budapest I. kerület Várkerület: Gellérthegy , Krisztinaváros , Tabán , Vár (Budapesti vár), Víziváros Budapest

takarítás otthon

II. kerület: kőműves iparosok Adyliget, Budakeszierdő , Budaliget, Csatárka, Erzsébetliget, Erzsébettelek, Felhévíz, Gercse, Hársakalja, Hárshegy, Hűvösvölgy, Kővár, Kurucles, Lipótmező, Máriaremete, Nyék, Országút, Pálvölgy, Pasarét, Pesthidegkút-Ófalu, Petneházyrét, Remetekertváros, Rézmál, Rózsadomb, Szemlőhegy, Széphalom, Szépilona, Szépvölgy, Törökvész, Újlak , Vérhalom, Víziváros , Zöldmál Budapest III. kerület Óbuda-Békásmegyer:Aquincum, Aranyhegy, Békásmegyer, Csillaghegy, Csúcshegy, Filatorigát, Hármashatárhegy, Kaszásdűlő, Mátyáshegy, Mocsárosdűlő, Óbuda, Óbudaisziget, Remetehegy, Rómaifürdő, Solymárvölgy, Táborhegy, Testvérhegy, Törökkő, Újlak , Ürömhegy falazás vakolás. Válaszfalazás falazás. Kőművesmunkák és tetőtér beépítés. Aljzatbetonozás járdabetonozás. Budapest IV. kerület Újpest: Takarítás ablaktisztítás Istvántelek, Káposztásmegyer, Megyer, Népsziget , Székesdűlő, Újpest Budapesti szobafestő, mázoló tapétázó Budapest V. kerület Belváros-Lipótváros:Belváros, Lipótváros Budapest VI. kerület Terézváros - városrész:Terézváros Lakásfelújítás szobafestő Budapest VII. kerület Erzsébetváros:Erzsébetváros, Istvánmező Budapest VIII. kerület Józsefváros:Istvánmező , Józsefváros, Kerepesdűlő, Tisztviselőtelep

épület felújítás, lakás átépítés, lakás komfortosítás, lakás renoválás, lakás-felújítás, lakásfelújítás, lakásfelújítás a belvárosban, lakásfelújítás árak, lakásfelújítás Buda, lakásfelújítás Budapest, lakásfelújítás gyors munka, lakásfelújítás mester, lakásfelújítás olcsón, lakásfelújítás Pest, lakásfelújítás vidék 

Budapest IX. kerület Ferencváros:Ferencváros, építőipari vállalkozók Gubacsidűlő, József Attila-lakótelep Budapest X. kerület Kőbánya: lakásfelújítás Felsőrákos, Gyárdűlő, Keresztúridűlő, Kőbánya-Kertváros, Kúttó, Laposdűlő, Ligettelek, Népliget, Óhegy, Téglagyárdűlő, Újhegy Lakásfelújítás Budapest kőműves burkolás burkoló gipszkarton szerelő szobafestő családi ház építés. Budapest XI. kerület Újbuda: Albertfalva takarításs ablakpucolás, Dobogó, Gazdagrét, Gellérthegy , Hosszúrét, Kamaraerdő, Kelenföld, Kelenvölgy, Kőérberek, Lágymányos, Madárhegy, Őrmező, Örsöd, Péterhegy, Pösingermajor, Sasad, Sashegy , Spanyolrét, Szentimreváros, Tabán Lakásfelújítás, lakásbővítés, lakásátalakítás. Szobafestés szobafestő munka, festő szakember. Építés, kőműves festés ács, tetőfedő. Építkezés és tisztasági festés. Kémény építés, kerítés építés és javítás Mázolás tapétázás. Fa műanyag Ajtók és ablakok beépítése, iroda felújítás, Nyílászárók cseréje, homlokzati hőszigetelés. Budapest XII. kerület Hegyvidék: Budakeszierdő , Csillebérc, Farkasrét, Farkasvölgy, Istenhegy, Jánoshegy, Kissvábhegy, Krisztinaváros , Kútvölgy, Magasút, Mártonhegy, Németvölgy, Orbánhegy, Sashegy , Svábhegy, Széchenyihegy, Virányos, Zugliget Budapest XIII. kerület:Angyalföld, Margitsziget, Népsziget , Újlipótváros, Vizafogó Budapest XIV. kerület Zugló: Alsórákos, Herminamező, Istvánmező, Kiszugló, Nagyzugló, Rákosfalva, Törökőr, Városliget Vízóra aknaépítés festő vállalkozó. Családiház-építés és házépítések, felújítások. Budapest XV. kerület:Pestújhely, Rákospalota, Újpalota Budapesti szobafestő, mázoló tapétázó Budapest XVI. kerület: Árpádföld, Cinkota, Mátyásföld, Rákosszentmihály, Sashalom Dryvit hőszigetelés és utólagos hőszigetelés. Tetőfedés Tetőfelújítás. Budapest XVII. kerület Rákosmente:Akadémiaújtelep, Madárdomb, Rákoscsaba, Rákoscsaba-Újtelep, Rákoshegy, Rákoskeresztúr, Rákoskert, Rákosliget, Régiakadémiatelep Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre: Alacskai úti lakótelep, Almáskert, Bélatelep, Belsőmajor, Bókaytelep, Erdőskert, Erzsébettelep, Ferihegy, Ganzkertváros, Ganztelep, Gloriett-telep, Halmierdő, Havanna-telep, szobafestő Kossuth Ferenc-telep, Lakatostelep, Liptáktelep, Lónyaytelep, Miklóstelep, Rendessytelep, Szemeretelep, Szent Imre-kertváros, Szent Lőrinc-telep, Újpéteritelep Budapest XIX. kerület Kispest: Kispest, Wekerletelep Budapest XX. kerület Pesterzsébet:Gubacsipuszta, Kossuthfalva, Pacsirtatelep, Pesterzsébet, Pesterzsébet-Szabótelep Vízszigetelés és tetőépítés, tetőtér-beépítés. Fürdőszoba felújítás: Csempézés és padlólapozás. Térkő burkolás és homlokzati felújítások. Budapest XXI. kerület Csepel: Csepel-Belváros, Csepel-Kertváros, Csepel-Ófalu, Csepel-Rózsadomb, Csepel-Szabótelep, Csillagtelep, Erdőalja, Erdősor, Gyártelep, Háros, Királyerdő, Királymajor, Szigetcsúcs Budapest XXII. kerület Takarítás Budafok-Tétény: Baross Gábor-telep, Budafok, Budatétény, Nagytétény Budapesti szobafestő, mázoló tapétázó Budapest XXIII. kerület Soroksár:Millenniumtelep, Soroksár, Soroksár-Újtelep

06-30-1794-069

Copyright MyCorp © 2018