...

 

Már ők is minket bíznak meg a fészkük építésével, felújításával

 

Lakásfelújítás családi ház felújítás. Ön csak élvezze a felújított otthona, lakása szépségét és hagyja ránk a koszos munkát!

Főoldal » Cikkek » Építőipari PR Cikkek [ Új bejegyzés hozzáadása ]

Panel lakás átalakitása felújítása

Panel lakás felújítás, átalakítás átformálás

 

A homlokzati nyílászárók cseréje, a hőszigetelés javítása, vagy külső felújítás a lakóközösség közös ügye, éppen úgy mint a közösen használt közművezetékek korszerűsítése is. Ezekre a lakóközösségek számára vannak különféle pályázati lehetőségek. Ám a lakások belső felújítása és egyedi átszabása mindenképpen a tulajdonos dolga. A 70-es, 80-as években épült házgyári lakásokat nem a mai igényekhez méretezték. Szűk az átjáró, kicsi az előszoba, a konyha és a fürdőszoba is zsebkendőnyi. Ezen a problémán csak úgy segíthetünk, ha néhány válaszfalat megszüntetünk, vagy a válaszfal helyét a számunkra optimálisabb helyen húzzuk fel. Ilyen módon természetesen csak részlegesen nyerünk teret, esetenként azonban 
A panellakások többnyire általános igények viszonylag alacsony költségek melletti kielégítésére lettek tervezve. A családok egyedi összetétele, a különböző életkorok, az egyedi sajátosságok és a folyamatos változás azután változtatásokat igényel. Ehhez természetesen az elhatározáson túl többek között anyagiak is szükségesek, és ennek függvényében lehet csak meghatározni, milyen mértékű belső változtatásokra vállalkozhatunk.

egy-két válaszfal eltávolítása után két szomszédos helyiség összenyitásával kedvezőbb lakótér viszonyokat alakíthatunk ki.
Ilyen megoldásoknál alapvető, hogy a lakás betonfalait az átalakítása előtt statikussal megvizsgáltassuk. A kellő felkészültségű szakember véleménye alapvetően fontos, mert a panelházak különféle szerkezetűek, és az esetleges falrészek eltávolítása megbonthatja az épület stabilitását. Ilyen munkálatok elvégzéséhez a panelházakban építési engedély is szükséges, amit a statikai szakvélemény és a kiviteli terv alapján az építési hatóság adhat meg.
Az ilyen munkát csak szakképzett vállalkozókra ajánlatos bízni, mert magunk aligha boldogulnánk a dologgal. A panel fal eltávolításának költségei elég változatosak. Van, aki 50-60 ezer forintért kivágja a falat, de pl. hulladék eltávolítása újabb kiadási tételt jelent. Más vállalkozások m2-enként kb.10 000 forintért vállalják a fal eltávolítását, a törmelék elszállítását és a felület helyreállítását is beleértve. Az elbontáshoz szükséges engedélyeztetési eljárás végig vitelét azonban kevesen vállalják.
A korszerű falkivágást többnyire vizes kézi vágással végzik, az így átvágható fal 65-100 mm vastagság közötti lehet. Ez általában a válaszfalak átvágásához elégséges vágásmélység. A vastagabb betonfalak átvágásához sínnel megvezetett, vízhűtésű vágó berendezés használható. Ezzel kisebb nyílások kialakítása is megoldható, a vágott él ugyanis a pontos megvezetésnek köszönhetően egyenes és méretpontos. Ha pedig erkélyen kívánunk jelentősebb átalakítást elvégezni, az csak akkor valósítható meg, ha az nem változtatja meg az épület arculatát, nem bontja meg a homlokzat egyöntetűségét. 
A falkorrekciót alaposan meg kell gondolni, mert a hivatalos intézendőkön túl jelentős felfordulással is együtt jár. A vágás - a vízzel hűtött gyémánt vágótárcsáknak köszönhetően - többnyire rezgésmentes, ám nagy zajterheléssel járó munka, és a megfelelő elszívás ellenére is elég jelentős szennyeződéssel jár, továbbá a fal nyomainak az eltüntetéséhez utómunkálatok is szükségesek.
Előbb a lakás alaprajzát célszerű alaposan átvizsgálni, hogy mely helyiségek összenyitásával tudunk ideálisabb teret kialakítani. Például ha a lakás konyháját össze lehet nyitni a nappali lakószobával, tágas, egyterű és világos, ám két funkciós helyiség lesz az eredmény. A konyha részt természetesen 1 m magas mellvédfal meghagyásával részben el is választhatjuk, elé pedig ebédlő asztalt állíthatunk. Mögötte az előkészítő pult és a mosogató medencéje is elhelyezhető. A burkolat természetesen a funkciónak megfelelően a konyharészben járólap, a szobában pedig parketta vagy más igényes padlóburkolat kerülhet.
Mások a WC és a fürdőszoba helységeit nyitják egybe, és ezzel a "csekély" korrekcióval a szűk fürdőszobát teszik viszonylagosan tágasabbá.
Ha az eredeti alaprajztól nagyon elrugaszkodott elképzeléseket kívánunk megvalósítani, az sem lehetetlen, csak nem biztos, hogy megéri. Egy látványos átalakítás jelentősen növelheti a lakás értékét, de csak akkor, ha eladáskor találkozik a vevő igényeivel, ízlésével. Nem mindenkinek nyeri el a tetszését, ha pl. egy garzont teljesen egyterű helyiséggé változtatunk, vagy önálló hálószobákat szüntetünk meg, még akkor sem, ha a lakás tágasabbnak tűnik. 

Panellakás villanyszerelési munkái.
A padlóburkolatok cseréjénél a nagyon olcsó termékek helyett az igényesebb, minőségi termékeket célszerű választani, mert ami olcsó, az hamarabb tönkre is megy. Ez vonatkozik a falak minőségére is. Aki igényes, sima falat szeretne, az a tapétát szedje le és glettelje le a falat, vagy a betonra ragasszon gipszkarton lapokat. Ez természetesen némi térvesztéssel jár, viszont a nem csak sima felületet ad, hanem javítja a szigetelést és szabályozza a légnedvességet is. A gipszkarton ugyanis megköti a levegő felesleges nedvességét, száraz időben pedig leadja azt.
A mennyezetet is célszerű gipszlapokkal burkolni, és így egyben megoldhatjuk a helyiségek rejtett és szórtfényű általános megvilágítását, illetve a villanyvezetékek elrejtését is. szobafestés mázolás üvegszálas tapéta a konvencionális fűrészporosak helyett, mert ezek dekoratívabbak és tovább is tartanak.
Sokan döntenek úgy, hogy a régi ablakokat korszerű, és jól záródó műanyag ablakokra cseréli. Ennek költsége tetemes, de megéri a ráfordítást. Ha nemcsak az ablakokat, hanem az ajtókat is beveszik a felújításba, az egy kétszobás panel lakás esetén akár 600 000 forintba is kerülhet. Az új ablakokkal nemcsak huzatmentes lesz a lakás, de a külső zajokat is jobban kizárja a korszerű ablakszerkezet. Arról ne feledkezzünk el, hogy a légmentesen záródó ablakok miatt gyakrabban kell szellőztetni, különben a hőhidaknál penészedés alakulhat ki.
A jelentős átalakítások ugyan sokba kerülnek, de a költségek saját munkával jelentősen csökkenthetők, és a felújítás szakaszokra bontva is elvégezhető.

http://www.lakasorvos.com/publ/epitoipari_pr_cikkek/a_szigeteles_a_forro_nyarakon_husiti_otthonunkat/1-1-0-10

 

 
 
 
 


Forrás: http://ezermester.hu/cikk-295/Panel_atformalas
Kategória: Építőipari PR Cikkek | Hozzáadta:: acspal (2013-10-19) | Szerző: Panel E
Megtekintések száma: 7153 | Címkék (kulcsszavak): panel falkivágás, panel burkolás, átalakítás, lakásátalakítás, panel
 
A bontástól az utolsó ecsetvonásig!
Információ Tanács Adás
Hétvégén is 07 -20 ig
Budapest Pest Fejér-megye Megbeszélés alapján országosan
06-30-1794-069
Csepel-sziget települései
Ráckeve
A küldő neve *:
A küldő e-mailcíme *:
Telefonszám *:
Tárgy:
Üzenet *:
Kép:

Árajánlat kérés építőipari munkákra a második legjobb szakemberektől! / Családi házak építése bontása, kőműves munkák lakásfelújítás, burkolás, szobafestés, menyibe kerül gipszkarton szerelés, hőszigetelés / Ráckeve, Kiskunlacháza , Tököl , Szigetcsép , Szigetszentmárton , XV. XV. XVI. XX. XXI. XXII. ker / Óbuda, kőműves burkolót keresek Újpest, Ferencváros, lakásfelújítás Kőbánya, keresek a második legjobb szakember Lágymányos, burkolók kőművesek, gipszkarton szerelők, Angyalföld, Zugló, Rákospalota, kőművesek Rákoskeresztúr kerítés festés bontás építés, XVII. XVIII. kerület XIX. Pestlőrinc, Kispest, Pesterzsébet. Soroksár, Csepel. / Szigetújfalú kőműves Szigethalom , ház hőszigetelés Szigetszentmiklós, Halásztelek ,kőműves Dömsöd, Majosháza , Lórév Makád Taksony , Dunavarsány, Tas , Budapest lakásfelújítás hőszigetelés kőműves Csepel Soroksár, Kispest ,Erzsébet gipszkarton válaszfal IX burkolot keresek. X. XI. XIII. XIV. XV. XV gipszkarton szerelőt keresek. XVI. XVII. XVIII. XIX. XX. XXI. XXII. / / Óbuda festő, Újpest, Ferencváros, szobafestő szakemberek Dunaharaszti szobafestőt keresek Budaörs Törökbálint keresek Diósd Érd Bugyi Szigetbecse szobafestő Alsonémedi, Budapest lakásátalakítás családi ház Áporka szóbafestő Délegyháza, hőszigetelés burkoló Budapest II. XII. III. kerület Pest , Buda, IV. IX. X. XI. XIII. XIV. ker Adony Ercsi, kőműves Dabas, dél Pest, Gárdony kőműves Velence Agárd kerítés építse a második legjobb szakember Ráckeve

Családi ház építés felújítás átalakításLakásátalakítás lakásrenoválás lakás átépítés Budapest.

A honlap tartalmának másolása csak a tulajdonos írásbeli beleegyezésével lehetséges. Minden jog fenntartva! Budapest I. kerület Várkerület: Gellérthegy , Krisztinaváros , Tabán , Vár (Budapesti vár), Víziváros Budapest

takarítás otthon

II. kerület: kőműves iparosok Adyliget, Budakeszierdő , Budaliget, Csatárka, Erzsébetliget, Erzsébettelek, Felhévíz, Gercse, Hársakalja, Hárshegy, Hűvösvölgy, Kővár, Kurucles, Lipótmező, Máriaremete, Nyék, Országút, Pálvölgy, Pasarét, Pesthidegkút-Ófalu, Petneházyrét, Remetekertváros, Rézmál, Rózsadomb, Szemlőhegy, Széphalom, Szépilona, Szépvölgy, Törökvész, Újlak , Vérhalom, Víziváros , Zöldmál Budapest III. kerület Óbuda-Békásmegyer:Aquincum, Aranyhegy, Békásmegyer, Csillaghegy, Csúcshegy, Filatorigát, Hármashatárhegy, Kaszásdűlő, Mátyáshegy, Mocsárosdűlő, Óbuda, Óbudaisziget, Remetehegy, Rómaifürdő, Solymárvölgy, Táborhegy, Testvérhegy, Törökkő, Újlak , Ürömhegy falazás vakolás. Válaszfalazás falazás. Kőművesmunkák és tetőtér beépítés. Aljzatbetonozás járdabetonozás. Budapest IV. kerület Újpest: Takarítás ablaktisztítás Istvántelek, Káposztásmegyer, Megyer, Népsziget , Székesdűlő, Újpest Budapesti szobafestő, mázoló tapétázó Budapest V. kerület Belváros-Lipótváros:Belváros, Lipótváros Budapest VI. kerület Terézváros - városrész:Terézváros Lakásfelújítás szobafestő Budapest VII. kerület Erzsébetváros:Erzsébetváros, Istvánmező Budapest VIII. kerület Józsefváros:Istvánmező , Józsefváros, Kerepesdűlő, Tisztviselőtelep

épület felújítás, lakás átépítés, lakás komfortosítás, lakás renoválás, lakás-felújítás, lakásfelújítás, lakásfelújítás a belvárosban, lakásfelújítás árak, lakásfelújítás Buda, lakásfelújítás Budapest, lakásfelújítás gyors munka, lakásfelújítás mester, lakásfelújítás olcsón, lakásfelújítás Pest, lakásfelújítás vidék 

Budapest IX. kerület Ferencváros:Ferencváros, építőipari vállalkozók Gubacsidűlő, József Attila-lakótelep Budapest X. kerület Kőbánya: lakásfelújítás Felsőrákos, Gyárdűlő, Keresztúridűlő, Kőbánya-Kertváros, Kúttó, Laposdűlő, Ligettelek, Népliget, Óhegy, Téglagyárdűlő, Újhegy Lakásfelújítás Budapest kőműves burkolás burkoló gipszkarton szerelő szobafestő családi ház építés. Budapest XI. kerület Újbuda: Albertfalva takarításs ablakpucolás, Dobogó, Gazdagrét, Gellérthegy , Hosszúrét, Kamaraerdő, Kelenföld, Kelenvölgy, Kőérberek, Lágymányos, Madárhegy, Őrmező, Örsöd, Péterhegy, Pösingermajor, Sasad, Sashegy , Spanyolrét, Szentimreváros, Tabán Lakásfelújítás, lakásbővítés, lakásátalakítás. Szobafestés szobafestő munka, festő szakember. Építés, kőműves festés ács, tetőfedő. Építkezés és tisztasági festés. Kémény építés, kerítés építés és javítás Mázolás tapétázás. Fa műanyag Ajtók és ablakok beépítése, iroda felújítás, Nyílászárók cseréje, homlokzati hőszigetelés. Budapest XII. kerület Hegyvidék: Budakeszierdő , Csillebérc, Farkasrét, Farkasvölgy, Istenhegy, Jánoshegy, Kissvábhegy, Krisztinaváros , Kútvölgy, Magasút, Mártonhegy, Németvölgy, Orbánhegy, Sashegy , Svábhegy, Széchenyihegy, Virányos, Zugliget Budapest XIII. kerület:Angyalföld, Margitsziget, Népsziget , Újlipótváros, Vizafogó Budapest XIV. kerület Zugló: Alsórákos, Herminamező, Istvánmező, Kiszugló, Nagyzugló, Rákosfalva, Törökőr, Városliget Vízóra aknaépítés festő vállalkozó. Családiház-építés és házépítések, felújítások. Budapest XV. kerület:Pestújhely, Rákospalota, Újpalota Budapesti szobafestő, mázoló tapétázó Budapest XVI. kerület: Árpádföld, Cinkota, Mátyásföld, Rákosszentmihály, Sashalom Dryvit hőszigetelés és utólagos hőszigetelés. Tetőfedés Tetőfelújítás. Budapest XVII. kerület Rákosmente:Akadémiaújtelep, Madárdomb, Rákoscsaba, Rákoscsaba-Újtelep, Rákoshegy, Rákoskeresztúr, Rákoskert, Rákosliget, Régiakadémiatelep Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre: Alacskai úti lakótelep, Almáskert, Bélatelep, Belsőmajor, Bókaytelep, Erdőskert, Erzsébettelep, Ferihegy, Ganzkertváros, Ganztelep, Gloriett-telep, Halmierdő, Havanna-telep, szobafestő Kossuth Ferenc-telep, Lakatostelep, Liptáktelep, Lónyaytelep, Miklóstelep, Rendessytelep, Szemeretelep, Szent Imre-kertváros, Szent Lőrinc-telep, Újpéteritelep Budapest XIX. kerület Kispest: Kispest, Wekerletelep Budapest XX. kerület Pesterzsébet:Gubacsipuszta, Kossuthfalva, Pacsirtatelep, Pesterzsébet, Pesterzsébet-Szabótelep Vízszigetelés és tetőépítés, tetőtér-beépítés. Fürdőszoba felújítás: Csempézés és padlólapozás. Térkő burkolás és homlokzati felújítások. Budapest XXI. kerület Csepel: Csepel-Belváros, Csepel-Kertváros, Csepel-Ófalu, Csepel-Rózsadomb, Csepel-Szabótelep, Csillagtelep, Erdőalja, Erdősor, Gyártelep, Háros, Királyerdő, Királymajor, Szigetcsúcs Budapest XXII. kerület Takarítás Budafok-Tétény: Baross Gábor-telep, Budafok, Budatétény, Nagytétény Budapesti szobafestő, mázoló tapétázó Budapest XXIII. kerület Soroksár:Millenniumtelep, Soroksár, Soroksár-Újtelep

06-30-1794-069

Copyright MyCorp © 2018